Artikel Brandsikkerhed.

Vi gør noget ved brandsikkerheden og udskifter gamle sammenbundne lagner og knudereb med en sikker redningsline, og kommer dermed til undsætning med line og trisse.

Tager vi vores sikkerhed ved brand alvorligt og kan vi gøre noget selv?

I september måned 2017 meldte de Danske Beredskaber ud at det står skidt til med brandsikkerheden på mange overnatningssteder i Danmark.

I Danmark dør ca. 80 mennesker i brand om året. Målt pr. indbygger er det flere end både i Sverige og Norge, hvad er det mon de gør bedre i eks. Norge.?

At sikre sig inden branden opstår, så muligheden for at redde sig ud i tilfælde af brand, tilgodeses sjældent godt nok, hverken i vores eget hjem eller på Hoteller / vandrehjem

Ved Hotel Hafnia branden i 1973 mistede 35 mennesker livet i en pyromanbrand på Vester Voldgade i København

Natten til d.26 september 2016, brændte Svinkløv badehotel ned til grunden, ingen mennesker mistede livet, og det var den gode nyhed, men igen rejser spørgsmålet sig:

Sikrer vi os godt nok. Her er muligheden for at redde sig ud ved egen hjælp fra højder op til & sal. Dette matcher overvejende det behov som er til stede i vores private hjem, på vores fine hoteller, vandrehjem og lign.?

 

Mandag d. 14 august 2017 udbrød der brand i en lejlighed på 3 sal på Vennemindevej,  Østerbro i København og en person måtte springe fra altan til altan. Det var tæt på at gå helt galt. Men det lykkedes for ham. Han klarede den, måtte en tur forbi skadestuen.

Der er således hvis vi taler om menneskeliv både den rigtig slemme historie hvor mennesker dør som i Hafnia branden og som her ved branden i Vennemindevej, hvor en redning som dog nok mest skyldes held betød at personen ovelevede.

Kort før kl. 17 oplyser Københavns Politi på Twitter, at branden i Silkegade I København er slukket, en melding der kom ud d. 17 juli 2017, en anden af de brande der kunne ha udviklet sig katastrofalt, branden havde bredt sig fra et skur  i en baggård hvorefter den spredte sig til en bygning

 

Tilbage til spørgsmålet:

Tager vi vores sikkerhed ved brand alvorligt og kan vi gøre noget selv?

Det mener  www.saveyourlife.dk , fra Nordsjælland, der selv havde haft børn boende i lejligheder højt oppe i det indre København, de havde i flere år tænkt der måtte være andet end gamle sammenbundne lagner/dynbetræk og knudereb, der kan hjælpe os ud ved brand. Der måtte være et sikkert alternativ.

Vi har nu åbnet virksomheden www.saveyourlife.dk  hvorfra de sælger den meget sikre patenterede Norske sikkerhedsline, selen sælges ligeledes gennem Falck teknik.

Det er muligt ved egen hjælp, gennem vindue / altan eller lign. at hejse sig sikkert ud og ned fra en brændende ejendom, helt op til 6 sal. Selen kan ovenikøbet løftes op igen og redde endnu en person i en brændende lejlighed