Brandsikring af etageejendomme

At bo i en etageejendom har mange fordele, men også nogle sikkerheds problemer. Emnet her er sikkerheden i forbindelse med en akut opstået ildebrand, hvor det ikke er muligt at bruge de alm flugtvej. Den tryghed som kan etableres ved opsætningen af Parat Redningssele, imødegår de kendte problemstillinger, der altid har været i etageejendomme. Har man erhvervet sig Knudereb, eller rebstiger er disse produkter afhængig af, at personerne har den fysiske kapasitet, som er nødvendig i situationen.

Ydermere er situationen ofte særdeles belastende for de personer, som er i rummet. Parat redningssele, kan evakuere personerne uden at de skal gøre andet end at tage den under armene og bevæge sig ud af vinduet eller altanen. Derefter løser Parat Redningssele opgaven, uden at personen skal anvende kræfter under nedfiringen.

Ydermere kan selen returneres til brug for næste person, i den brændende lejlighed.
Parat Redningssele bliver den aktive del, sammen med de brandalarmer, som er blevet installeret gennem de seneste mange år.

Betydningen af denne opfindelse løser på en enkel måde de brandsikkerhedsproblemer, der kan opstå i etageejendomme. Derudover kan Parat Redningssele også anvendes til at nedfire handicappede, såvel som bevidstløse personer, børn kan ved egen hjælp klare nedfiringen.
Selen med dens indbyggede glidelås (patenteret lavet af metal, med ganske få bevægelige dele) gør det umuligt at falde ned, eller beskadige fingre under evakueringen.
Etableringsomkostningerne på dette produkt i forhold til den tryghed og sikkerhed den skaber er ganske beskedne.

Der kan købes en børnesele, således at den voksne kan medtage et mindre barn under evakueringen.

Supplere kravene, som fremgår i bygningsreglementet:

Stk 2:

Flugtveje skal være lette at identificere, nå og anvende.

Stk 3:

Redningstovet tilpasser sig personen, som benytter det.
Det er dimensioneret til at børn og evt husdyr kan medtages under evakueringen.

Stk 6:

Den mobile funktion med placering af fastmonteret kroge, flere steder i lejligheden, kan redningstovet supplere og opfylde kravene i dette punkt.