FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad har jeg brug for? 7, 13 eller 19 meter

 • Du skal måle fra der, hvor du montere redningslinen og ned til vejen. Er du i tvivl, køb en længere line, da tovet, som ikke blir benyttet bliver liggende i boksen. Mange kunder køber en længere line end de har brug for, i det tilfælde at de flytter  til en anden bolig, som er højere oppe end den nuværende bolig.

Kan jeg prøve Parat redningsline?

 • Ja, det anbefaler vi. Smid ikke boksen ud af vinduet ved øvelse, da den så vil gå i stykker. Som en ekstra sikkerhed under øvelsen, bør en voksen person stå oppe for at sikre ( holder rundt om rebet, som kommer ud fra kassen ), i tilfælde af at personen som firer sig ned skulle få et ildebefindende. På kassen er det beskrevet, hvordan du kan pakke linen korrekt, efter øvelsen. Vær omhyggelig med at tjekke selen og rebet for skader, når du pakker linen. Rebet skal være tørt, før du pakker din line ned igen.

Hvorfor er linen plomberet?

 • Linen er plomberet, så du har sikkerhed for at den ikke har vært benyttet før.
  Hvis du flytter ind i en bolig, hvor der er monteret en Parat redningsline og plomberingen mangler, anbefaler vi at du kontrollerer linen.

Kan jeg montere Parat redningsline ude?

 • Nej, det bør du ikke gøre. Vejret kan forårsage korrosion på trissen og tovet kan blive fugtigt, noget som over tid kan føre til forringelse af linen. Det er bedre at montere en ekstra krog udvendigt, så det bliver muligt at montere redningslinen flere steder i hjemmet. Det er vigtigt at alle ved hvor redningslinen befinder sig, hvis uheldet er ude.

Hvorfor anbefales det at montere linen på en krog?

 • Ved at montere flere kroge, kan du flytte linen ved behov og evakuere bedst muligt
 • Monter en krog i soveværelset og lad linen hænge der. Har du et børneværelse, monteres krogen og linen der. Du vil, som forælder løbe ind for at redde dit  barn/børn og der er ikke nogen grund til at løbe ud igen fra børneværelset. Har du en veranda, bør du montere en krog udendørs på verandaen. Derefter kan du står ude i frisk luft, imens du og din familie firer sig ned i sikkerhed.

De eneste sted, vi anbefaler at linen monteres fast på væggen, er steder hvor linen kan blive fjernet, eller udsat for tyveri. Typiske steder er herberger, folkehøjskoler, internater osv. Disse steder bliver linen monteret af fagfolk,

Jeg ønsker ikke at montere min line selv, hvad gør jeg?

 • Forhandleren af Redningslinen vil være behjælpelig med at løse problemet med monteringen. Prisen for monteringen vil være afhængig af stedet, hvor monteringen skal finde sted. Vi kan kontaktes på mail saveyourlife17@gmail.dk samt tlf: 93932988

Hvornår skal min Redningsline byttes eller udskiftes?

 • Opbevares den tørt har Parat redningsline ikke nogen ”udløbs” dato. Bærer linen præg af at have været opbevaret fugtig er dette en god grund til ombytning.

Hvordan virker livstidsgarantien på linen?

 • Hvis du har benyttet din line i en nødsituation, ber du om en bekræftelse fra ditt forsikringsselskab eller Politi. Når du har modtaget bekræftelse sender du denne til Parat AS sammen med udfyldt garantikort. Parat AS vil sende en returseddel, som du klistrer på pakken, og når de modtager linen vil de gennemgå linen samt udskifte evt dele, uden omkostninger for dig.

På garantikortet står det at jeg er forsikret under brug. Hvordan fungerer garantien?

 • Ja, du er forsikret når du bruger linen i en nødsituation. Skulle du som bruger bli skadet i en nødsituation, der Politiets efterforskning viser at det er en produktionsfejl som er skyld i din skade, har Parat AS en ansvarsforsikring, som vil træde i kraft.
 • Sandsynligheden for at dette skulle ske er minimal. Parat Sikkerhedsline er et gennemtestet produkt, før de blir plomberet. Siden 1987 Er der solgt mere end 80.000 liner og Parat AS har ikke skullet bruge ulykkesforsikringen.
 • Parat Redningsline er et godt eksempel på, at det at producere produkter som kræver høj kvalitet og præsition kan foregå i Norge. Parat AS er en lille familievirksomhed.De reklamerer med, at det er et norsk produkt.Ja, både idéen til linen er norsk og produktionen af linen sker i Norge, nærmere bestemt på Skåla udenfor Molde, siden 1987. Rebet bliver lavet i Norge, det samme blir trissen, krogene og boksene linen ligger i. Selen til linen og barneselen blir syet på den lille fabrikken. Alle komponentene blir købt fra norske firmaer